Meetvurstipizza
Pitsaa voit tarjoilla isommalle porukalle päivälliseksi tai lisukkeena noutopöydässä. Täytteitä lisäämällä ja poistamalla saat omaan makuun sopivan ruoan.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 iso paketti pizzamix-jauhetta
Kastike
- 1 valkosipulinkynsi silputtuna
- 2 rkl öljyä
- 500 g tomaattimurskaa
- 2 rkl tomaattipyreetä
- 1 laakerinlehti
- ½ tl oreganoa
- ½ tl timjamia
Täyte
- 200 g meetvurstia suikaleina
- 2 paprikaa suikaleina
- 150 g herkkusieniä siivuina
- 100 g juustoraastetta
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Tee pizzataikina pakkauksen ohjeen mukaan. Anna taikinan nousta.
2. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuullota valkosipulisilppu öljyssä, lisää muut kastikkeen ainekset ja keitä kokoon, kunnes kastike saostuu. Mausta suolalla ja pippurilla.
3. Kauli taikina, niin että se peittää leivinpaperin. Nosta taikinalevy paperilla uunipellille. Levitä pizzapohjalle tomaattikastike, jaa täyte tasaisesti ja ripottele viimeiseksi päälle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku