Grillisämpylät
Sami laittaa kesäpäivän kunniaksi grillissä ihanat sämpylät. Kokeile helppoa ja maukasta ohjetta!
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton
Ainekset
- 1 hiivapala
- 5 dl täysmaitoa
- 2 tl suolaa
- 0,5 dl oliiviöljyä
- 8-10 dl vehnäjauhoja
- nippu tuoretta oreganoa
- 100 g salaattijuustoa
- 100 g aurinkokuivattuja tomaatteja
Valmistusohje
Murskaa hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja mausta suolalla, oliiviöljyllä ja silputulla oreganolla. Lisää mukaan juustokuutioita ja paloiteltua aurinkokuivattua tomaattia.
Vaivaa jauhot nesteen joukkoon ja anna sen nousta grillin lämmittämisen (noin 15 min) ajan. Leivo taikina sämpylöiksi ja anna myös niiden nousta.
Kuumenna pizzakivi ja asettele sämpylät sen päälle, kannen alle. Paista noin vartin ajan ja tarkista sämpylöiden kypsyysaste.
Tarjoa lisäksi esimerkiksi maustettua creme fraichea.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa