Appelsiinintuoksuiset aamiaissämpylät

Appelsiinimehu taikinassa antaa leivälle hyvän maun. Jos haluat vielä voimistaa sitä, raasta hiukan appelsiininkuorta taikinaan.

20 sämpylää

  • 4,5 dl vettä
  • 50 g hiivaa
  • 0,5 dl appelsiinimehutiivistettä
  • 2 rkl rypsiöljyä
  • 2 tl suolaa
  • 2 rkl siirappia
  • 9 dl grahamjauhoa
  • n. 4 dl vehnäjauhoa

Valmistusohje

1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon niin paljon vehnäjauhoa, että taikina ei enää tartu. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.

2. Vaivaa taikina kunnolla, jaa kahtia ja pyöritä kaksi pitkää säiettä, leikkaa kumpikin 10 palaksi. Pyöritä paloista pyöreitä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperille pellille. Nostata 20 minuuttia.

3. Kuumenna uni 250 asteeseen. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Penslaa sämpylät kuumalla vedellä uunista otettuasi. Jäähdytä ritilällä ilman leivinliinaa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.