Appelsiinintuoksuiset aamiaissämpylät
Appelsiinimehu taikinassa antaa leivälle hyvän maun. Jos haluat vielä voimistaa sitä, raasta hiukan appelsiininkuorta taikinaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Laktoositon, Kasvisruoka
20 sämpylää
- 4,5 dl vettä
- 50 g hiivaa
- 0,5 dl appelsiinimehutiivistettä
- 2 rkl rypsiöljyä
- 2 tl suolaa
- 2 rkl siirappia
- 9 dl grahamjauhoa
- n. 4 dl vehnäjauhoa
Valmistusohje
1. Liuota hiiva 37-asteiseen veteen ja sekoita siihen muut ainekset, vaivaa lopuksi joukkoon niin paljon vehnäjauhoa, että taikina ei enää tartu. Peitä ja anna nousta 30 minuuttia.
2. Vaivaa taikina kunnolla, jaa kahtia ja pyöritä kaksi pitkää säiettä, leikkaa kumpikin 10 palaksi. Pyöritä paloista pyöreitä sämpylöitä, aseta ne leivinpaperille pellille. Nostata 20 minuuttia.
3. Kuumenna uni 250 asteeseen. Paista sämpylöitä uunin keskitasolla 10-12 minuuttia. Penslaa sämpylät kuumalla vedellä uunista otettuasi. Jäähdytä ritilällä ilman leivinliinaa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa