Pommes Macaire
Robert Macaire on Benjamin Antierin näytelmässä esiintyvä mahtaileva rosvo. Pommes Macaire on saanut nimensä tuon hahmon mukaan. Erinomainen perunaruoka, joka kannattaa valmistaa hyvissä ajoin ja sitten vain paistaa ennen tarjoilua.
- Ruokavalio: Kevyt, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 600 g perunaa
- 2 munankeltuaista
- suolaa ja pippuria
- 1 dl hienonnettua ruohosipulia
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Keitä ja puserra perunat. Sekoita munankeltuaiset ja ruohosipuli perunan kanssa, mausta suolalla ja pippurilla. Aseta seos voipaperille, tee rulla ja pane se viileään.
2. Ota pois paperi ja leikkaa seoksesta 2 cm viipaleita. Paista viipaleet voissa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku