Paistetut lohkoperunat
Raakapaistettuja perunoita voi valmistaa monella tapaa. Tässä reseptissä valmistamme ne lohkoina. Tarjoile lisukkeena tai seisovassa pöydässä. Reseptin määrät voi hyvin tuplata.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg kiinteitä perunoita
- voita tai öljyä paistamiseen
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 1 valkosipulinkynsi
Koristeluun
- tuoreita yrttejä
Valmistusohje
1. Valitse kiinteä perunalajike. Kuori ja lohko perunat. Laita ne kylmään veteen, jotta ylimääräinen tärkkelys huuhtoutuu pois. Valuta lävikössä ja kuivaa lohkot.
2. Paista perunat kullanruskeiksi voissa tai oliiviöljyssä. Älä laita liikaa perunoita pannuun kerralla, paista mieluummin erissä.
3. Mausta suolalla ja pippurilla tai purista mukaan hieman valkosipulia paistamisen loppuvaiheessa. Koristele tuorein yrtein.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"