Lohkoperunat kuorien kera
Tämä on nopea, maukas ja helppo tapa valmistaa lisukeperunoita. Lohkoperunat voivat yksinkertaisuudessaan antaa mukavan säväyksen mille tahansa päivälliselle. Reseptin määrät voi hyvin tuplata, jos ruokailijoita on monia.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita
- neutraalia öljyä
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Harjaa ja kuivaa perunat hyvin ja leikkaa ne tasaisen kokoisiksi lohkoiksi kuorineen. Laita lohkot kylmään veteen heti leikattuasi, jotteivät ne tummu. Kun olet lohkonut kaikki perunat, kaada vesi pois ja kuivaa perunat puhtaalla keittiöpyyhkeellä.
2. Voitele uunipelti öljyllä. Laita perunat vuokaan ja laita uuniin. Paista 25-30 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele perunoita kerran paistamisen aikana.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa