Paahtopaistia, suppilovahveroita ja perunaröstiä

25.9.2013.

Paistettua naudan paahtopaistia

  • 1 kg naudan paahtopaistia
  • timjamia
  • 5 valkosipulinkynttä
  • mustapippuria
  • öljyä

Perunarösti

  • 4 isoa uuniperunaa kypsänä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • öljyä
  • 50 g voita

Paistetut suppilovahverot

  • 1 l tuoreita suppilovahveroita
  • 10 minitomaattia
  • 100 g pinaattia
  • 2 keltasipulia
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 100 g voita
  • suolaa
  • mustapippuria
  • 1 dl smetanaa
  • 100 g mozzarellajuustoa
  • 1 nippu persiljaa

Valmistusohje

Paahtopaisti:

Mausta paahtopaisti suolalla, mustapippurilla, hienonnetulla valkosipulilla sekä tuoreella timjamilla. Kuumenna paistinpannu ja laita tilkka öljyä pannulle.. Paista paahtopaisti kauttaaltaan hyvin. Loppu kypsennä paahtopaisti 150-asteisessa uunissa sisälämmöksi 54 astetta.

Anna lihan vetäytyä foliolla peitettynä n.10 minuuttia ennen tarjoilua. Paahtopaistin voi tarjoilla myös kylmänä

Perunarösti:

Kuori ja raasta kypsät perunat kulhoon. Mausta perunaraaste suolalla ja pippurilla.

Painele perunaraaste kevyesti pyöreään muottiin. Paista perunaröstit öljyn sekä voin kera paistinpannulla.

Paistetut suppilovahverot:

Puhdista sienet ja revi ne keskeltä kahtia. Kuori ja suikaloi sipulit sekä leikkaa tomaatit kahteen osaan. Pese ja kuivaa pinaatit. Paista sienet kuumalla pannulla rapeiksi. Lisää suikaloidut sipulit ja paista vielä hetki. Lisää vielä pinaatti sekä tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pilko mozzarellajuusto kulhoon ja mausta hienonnetulla persiljalla, oliiviöljyllä ja ripauksella suolaa. Vatkaa smetana vaahdoksi ja tarjoile paistos perunaröstin kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!