Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Paistettua pekonia juureskakun kera

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Maukkaat juuressuikaleet rapeana, kullanruskeaksi paistettuna kakkuna, rapeaksi paistettua pekonia ja puolukoita; erittäin maistuvaa varsinkin perunaohukaisten ystävälle.

Neljälle

  • 600 g pekonia viipaleina
  • 2 porkkanaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 4 perunaa
  • 2-3 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja huuhdo porkkana, selleri ja perunat. Suikaloi kaikki juurekset.

2. Sulata voi paistinpannussa. Laita juuressuikaleet pannuun, levitä ne koko pannulle ja painele litteäksi paistinlastalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista keskilämmöllä kunnes juureskakku on pohjasta kauniin värinen.

3. Käännä kakku lautasen avulla. Paista rapeaksi ja läpikypsäksi. Paista pekoni rapeaksi ja tarjoile juureskakun kera.

Tuoreimmat aiheesta

rösti