Paistettua pekonia juureskakun kera
Maukkaat juuressuikaleet rapeana, kullanruskeaksi paistettuna kakkuna, rapeaksi paistettua pekonia ja puolukoita; erittäin maistuvaa varsinkin perunaohukaisten ystävälle.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton
Neljälle
- 600 g pekonia viipaleina
- 2 porkkanaa
- 150 g juuriselleriä
- 4 perunaa
- 2-3 rkl voita
- suolaa ja valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuori ja huuhdo porkkana, selleri ja perunat. Suikaloi kaikki juurekset.
2. Sulata voi paistinpannussa. Laita juuressuikaleet pannuun, levitä ne koko pannulle ja painele litteäksi paistinlastalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista keskilämmöllä kunnes juureskakku on pohjasta kauniin värinen.
3. Käännä kakku lautasen avulla. Paista rapeaksi ja läpikypsäksi. Paista pekoni rapeaksi ja tarjoile juureskakun kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka