Paistettua pekonia juureskakun kera

Maukkaat juuressuikaleet rapeana, kullanruskeaksi paistettuna kakkuna, rapeaksi paistettua pekonia ja puolukoita; erittäin maistuvaa varsinkin perunaohukaisten ystävälle.

Neljälle

  • 600 g pekonia viipaleina
  • 2 porkkanaa
  • 150 g juuriselleriä
  • 4 perunaa
  • 2-3 rkl voita
  • suolaa ja valkopippuria

Valmistusohje

1. Kuori ja huuhdo porkkana, selleri ja perunat. Suikaloi kaikki juurekset.

2. Sulata voi paistinpannussa. Laita juuressuikaleet pannuun, levitä ne koko pannulle ja painele litteäksi paistinlastalla. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista keskilämmöllä kunnes juureskakku on pohjasta kauniin värinen.

3. Käännä kakku lautasen avulla. Paista rapeaksi ja läpikypsäksi. Paista pekoni rapeaksi ja tarjoile juureskakun kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.