Koko Suomi leipoo: ”Bee Café” - Kakkutikkari jäätelön mallisena
Koko Suomi leipoo -ohjelman viidennen kauden toisen jakson teemana oli kahvi.
Pohja
- 2 dl vehnäjauho
- 2 dl sokeri
- 1 dl tumma kaakaojauhe
- 0,75 tl sooda
- 1 kananmuna
- 1 prk kermaviili
- 0,5 dl öljyä
- 0,75 dl vahvaa kahvia
Ganache
- 1 dl kuohukerma
- 150 g Brunberg laktoositon maitosuklaa
- 2 rkl espressojauhetta
Kuorrutus
- 2 pss Musta Deco melt
- 2 rkl cappuccinojauhe
- 100 g keltainen sokerimassa
- musta kulta, keltainen nonparelli (eri mallisia)
- kultajauhe
- 2 tl vodka
- Dr. Oetker bumblee mix koristerae
Tarvittavat välineet
- jäätelömuotti
- pieni elintarvikesivellin
- jäätelötikkuja
- Silikonimuotit ampiaiseen ja kennoihin tms
Valmistusohje
Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää nesteet ja sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
Paista 20cm kakku vuoassa noin 20 - 25min.
Anna jäähtyä hetki.
Tee ampiaiskoristeet valmiiksi sokerimassasta silikonimuotilla.
Pehmennä sokerimassaa käsissä ja paina sopivan kokoinen pala muottiin.
Tasoita kaulimella ja varovasti ota koriste ulos muotista.
Valmista kulta maali sekoittamalla alkoholiin kultajauhetta niin että saat aikaan peittävän maalin.
Maalaa ampiaiset, sekä kennot.
Lämmitä kerma miltei kiehuvaksi pienessä kattilassa.
Lisää espressojauhe.
Lisää paloiteltu suklaa, anna seistä hetki ja sekoita tasaiseksi.
Murenna suklaapohja kulhoon.
Kaada ganache suklaapohjan sekaan ja sekoita vatkaimella tasaiseksi.
Painele kakkumassa jäätelömuottiin ja työnnä jäätelötikku paikalleen.
Nosta hetkeksi kylmään.
Sulata deco melt mikrossa 30s kerrallaan kunnes täysin sulaa.
Sekoita joukkoon cappuccinojauhe.
Kaada suklaa korkeaan lasiin.
Poista ”jäätelö” muotista ja upota deco meltsiin yksi kerrallaan hetkeksi ja nosta ylös.
Anna ylimääräisen valua pois.
Aseta leivinpaperille ja asettele heti päälle koristerakeita ja ampiaiskoristeita ennen kuin kuorrute kovettuu.
Toista kunnes kaikki jäätelöt valmiina.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"