MasterChef Suomi: Suklaamarkiisia ja karviaismarjahilloa suklaakuvun alla ja amarettokastiketta, Pilvin resepti
MasterChef Suomi -sarjan yhdeksännessä jaksossa kilpailijat valmistivat upeat suklaakuvut, joiden alta paljastuu herkullinen jälkiruoka.
Suklaamarkiisi
- 3 kpl kananmunia
- 3 dl tomusokeria
- 200 g (55%) tummaa suklaata
- 200 g voita
- 3 dl tummaa leivontakaakaota
- 3 dl kuohukermaa
Valkosuklaakupu
- 500 g valkosuklaata
- 200 g (55 %) tummaa suklaata
Karviaismarjakastike
- 2 dl tummia karviaisia
- 1 dl sokeria
Amarettokastike
- 3,5 dl Valio kuohukermaa
- 1 dl sokeria
- 1,25 dl Disaronno amarettoa
- 1 rkl maizenaa
Crumble
- 30 g ruokosokeria
- 100 g puolikarkeita vehnäjauhoja
- 80 g voita
Valmistusohje
SUKLAAMARKIISI: Vaahdota munat ja tomusokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata suklaa vesihauteessa. Vatkaa huoneen lämpöinen voi ja kaakao vaahdoksi ja vatkaa kerma vaahdoksi. Tee ensin kaikki vaahdot valmiiksi ja yhdistä aineet. Lisää ensin sulatettu suklaa voi-kaakaovaahtoon, lisää sitten muna-tomusokerivaahto edellisiin ja sekoita kunnolla. Lisää viimeiseksi kermavaahto varovasti sekoittaen ja kaada massa kelmulla vuorattuun muottiin. Laita kakku jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään.
Leikkaa kakku ohuiksi viipaleiksi ja asettele lautaselle.
VALKOSUKLAAKUPU: Sulata tummaa suklaata vesihauteessa kunnes suklaan lämpötila on 45-55 astetta (riippuen suklaasta). Jäähdytä suklaa lisäämällä vähitellen suklaapaloja sulaan suklaaseen, lisää paloja ja sekoita suklaata, kunnes lämpötila on noin 32 astetta. Jos jäähdytät suklaan esim. kylmässä vesihauteessa, niin jäähdytä tumma suklaa 28-29 asteiseksi. Varo ettei suklaan sekaan päädy missään vaiheessa vettä.
Tee sama valkosuklaalle, mutta jäähdytä 26-27 asteeseen, jos jäähdytät suklaan lisäämällä suklaapaloja, lämpötilaksi riittää noin 32 astetta.Tee tummalla suklaalla muotin pohjalle raitoja, kaada valkosuklaa muottiin, jonka halkaisija on 12 cm, niin että koko muotti on täynnä ja kopauta muotti pöytään. Kaada loppu sula suklaa muotista ulos kerralla ja kopauta muotti väärin päin pöytään. Toista sama toisella muotilla.
Laita muotti jääkaappiin tai tarvittaessa pakastimeen kovettumaan. Jähmettynyt suklaakupu irtoaa muotista, kun kopautat sitä reippaasti pöytään. Asettele muotti lautaselle markiisin ja karviaiskastikkeen päälle
KARVIAISMARJAKASTIKE: Keitä karviaisia ja sokeria kattilassa kunnes karviaiset on pehmenneet ja kastike hiukan saostunut. Jäähdytä ja soseuta sauvasekottimella. Siivilöi kastike ja lisää markiisin viereen. Voit halutessasi laittaa osan kastikkeesta sifoniin ja pursottaa annokseen. Tiputtele karviaismarjahillotippoja lautaselle markiisin viereen.
AMARETTOKASTIKE: Laita 3,25 dl kermaa ja sokeri kattilaan, keitä hetki. Lisää amaretto ja jatka keittämistä noin viisi minuuttia. Sekoita maizena lopun kerman joukkoon ja kaada kastikkeen joukkoon vähitellen, jotta kastike hiukan sakenee.
CRUMBLE: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sekoita sokeri ja jauhot, sulata voi ja kaada jauho-sokeriseokseen. Nypi taikina ja levitä leivinpaperille. Paista 175 asteessa noin 10 minuuttia, tai kunnes crumblessa on kaunis väri. Murusta lautaselle suklaakuvun viereen.
Tarjoile annos kaatamalla kuuma amarettokastike suklaakuvun läpi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Kurpitsa-uunifetapasta
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän minestronekeitto
-
Kurpitsapiiras
-
Toast skagen Harri Syrjäsen tapaan
-
Saaristolaisleipä eli Nauvon limppu – Sadun resepti on yksinkertaisesti paras