Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Vadelma-rahkakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ensimmäisen täytteen annetaan jähmettyä viileässä yön yli ja vasta sitten levitetään toinen täyte. Niinpä tämän kakun valmistaminen edellyttääkin hieman suunnittelua.

8-10 annosta

  • 100 g voita
  • 100 g taloussuklaata
  • 3 munaa
  • 1 dl sokeria
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta

Täyte 1

  • 3 liivatelehteä
  • 250 g rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 2 munankeltuaista
  • 1 tl sitruunamehua
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Täyte 2

  • 3 liivatelehteä
  • 250 g rahkaa
  • 1 dl sokeria
  • 1 munankeltuainen
  • 2 rkl soseutettuja vadelmia
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • kiivi
  • säilykeananasta

Valmistusohje

1. Kakkupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja sulkaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 24cm) ja pane pohjalle leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi ja siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen. Lisää suklaavoi ja kaada taikina kakkuvuokaan. paista uunissa 18 minuuttia.

2. Täyte 1: Liota liivatelehdet runsaassa vedessä. Sekoita rahka, munankeltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi, sulata lehdet ja sekoita rahkaseokseen. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen. Pane viileään odottamaan.

Täyte 2: Liota liivatelehdet runsaassa vedessä. Sekoita rahka, sokeri, munankeltuainen ja vadelmasose. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi, sulata lehdet ja sekoita rahkaseokseen. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen.

3. Leikkaa voipaperista noin 5 cm leveä suikale, ja vuoraa sillä vuoan sisäreuna. Levitä ensimmäinen täyte kakunpohjan päälle ja pane vuoka yöksi viileään. Levitä päälle toinen täyte ja anna jähmettyä viileässä pari tuntia.

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku