Vadelma-rahkakakku
Ensimmäisen täytteen annetaan jähmettyä viileässä yön yli ja vasta sitten levitetään toinen täyte. Niinpä tämän kakun valmistaminen edellyttääkin hieman suunnittelua.
8-10 annosta
- 100 g voita
- 100 g taloussuklaata
- 3 munaa
- 1 dl sokeria
- 1½ dl vehnäjauhoja
- ½ tl leivinjauhetta
Täyte 1
- 3 liivatelehteä
- 250 g rahkaa
- 1 dl sokeria
- 2 munankeltuaista
- 1 tl sitruunamehua
- 1 rkl vaniljasokeria
- 2 dl kuohukermaa
Täyte 2
- 3 liivatelehteä
- 250 g rahkaa
- 1 dl sokeria
- 1 munankeltuainen
- 2 rkl soseutettuja vadelmia
- 2 dl kuohukermaa
Koristeluun
- kiivi
- säilykeananasta
Valmistusohje
1. Kakkupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Sulata voi ja sulkaa vesihauteessa ja anna jäähtyä. Voitele irtopohjavuoka (halkaisija noin 24cm) ja pane pohjalle leivinpaperi. Vatkaa munat ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi ja siivilöi joukkoon jauhot ja leivinjauhe koko ajan sekoittaen. Lisää suklaavoi ja kaada taikina kakkuvuokaan. paista uunissa 18 minuuttia.
2. Täyte 1: Liota liivatelehdet runsaassa vedessä. Sekoita rahka, munankeltuaiset, sokeri, sitruunamehu ja vaniljasokeri. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi, sulata lehdet ja sekoita rahkaseokseen. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen. Pane viileään odottamaan.
Täyte 2: Liota liivatelehdet runsaassa vedessä. Sekoita rahka, sokeri, munankeltuainen ja vadelmasose. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi, sulata lehdet ja sekoita rahkaseokseen. Vaahdota kerma ja kääntele seokseen.
3. Leikkaa voipaperista noin 5 cm leveä suikale, ja vuoraa sillä vuoan sisäreuna. Levitä ensimmäinen täyte kakunpohjan päälle ja pane vuoka yöksi viileään. Levitä päälle toinen täyte ja anna jähmettyä viileässä pari tuntia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Piparijäätelö
-
Mokkapalamutakakku
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Karjalanpaisti – paras perinteinen resepti