Poro-kantarellipiiras

Mieto poro-kantarellimuhennos pääsee oikeuksiinsa rapeassa piiraskuoressa. Maistuu alkuruokana, iltapalana ja noutopöydässä.

Kuudelle

  • 3 dl vehnäjauhoa
  • 150 g kylmää voita
  • 1 rkl jäävettä
  • 1 maustemitta suolaa

Täyte

  • 250 g poronkäristystä
  • 5 dl kantarelleja
  • 1 sipuli
  • 4 rkl voita + paistamiseen
  • 4 rkl vehnäjauhoa
  • 2 ½ dl kermaa
  • 2 ½ dl maitoa
  • ½ tl suolaa
  • 1 maustemitta valkopippuria
  • 2 dl juustoraastetta

Valmistusohje

1. Leikkaa voi palasiksi. Hakkaa leivinpöydällä veitsellä jauhot, suola ja voi yhteen. Työstä nopeasti taikinaksi ja vaivaa vesi sekaan. Laita taikina muovipussiin ja jääkaappiin vähintään tunniksi. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kauli taikina ja vuoraa sillä piirasvuoka. Pistele pohja haarukalla ja esipaista 25 minuuttia.

2. Leikkaa poronkäristyslihat suikaleiksi. Kuori ja hienonna sipuli. Puhdista kantarellit ja pane ne kylmään paistinpannuun, kuumenna kohtalaisella lämmöllä, kunnes kaikki neste on haihtunut. Nosta lämpöä, lisää pannulle voi ja paista hetki, jonka jälkeen lisää sipulisilppu sekä poronkäristyslihat. Paista yhdessä jonkin aikaa. Sulata voita kasarissa muhennosseosta varten. Lisää jauho ja sekoita joukkoon kerma ja maito vähän kerrallaan, sekoita koko ajan. Keitä hiljaa paksuhkoksi muhennosseokseksi, suolaa ja pippuroi.

3. Levitä sipuli-sieni-poroseos piiraskuoreen ja kaada päälle muhennosseos. Sirota pinnalle juustoraaste. Paista noin 20 minuuttia uunissa, kunnes juustokuorrutus on kullanruskea.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!