Juhlava kanapiiras
Piirastäytteen tulee olla hyvin maustettua. Maista ja lisää tarvittaessa mausteita. Piirastaikinahan ei maistu juuri miltään.
Kuudelle
- 150 g voita
- 3 ½ dl vehnäjauhoja
- 2 rkl kylmää vettä
Täyte
- 1 grillatun broilerin lihat
- 300 g herkkusieniä, viipaleina
- 1 paprika, kuutioina
- 2 kevätsipulia, viipaleina
- 2 rkl margariinia
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 2 dl kanalientä
- 1 rkl currya
- 2 dl juustoraastetta
- 1 kananmuna penslaukseen
- suolaa ja pippuria
Valmistusohje
1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Nypi voi ja jauhot murutaikinaksi, lisää vesi, työstä notkeaksi ja laita jääkaappiin 1 tunniksi.
2. Kaulitse taikina, vuoraa sillä piirasvuoka. Säästä taikinaa kanneksi. Pistele pohja, laita kylmään.
3. Ruskista sieniä kunnes ne saavat väriä. Puuteroi päälle jauhot ja curry, lisää liemi. Lisää paprika ja sipuli, keitä hiljalleen 5 minuuttia.
4. Kääntele mukaan kanat ja juusto. Kaada muhennos piirasvuokaan.
5. Kaulitse kansi ja suikaleita ja peitä vuoka niillä. Penslaa kansi munalla. Paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä