Porsaan minipurilaiset barbecuekastikkeella
Nämä minihampurilaiset ovat kerrassaan upeita. Niissä on pekonin ja paprikajauheen tuomaa savun makua ja kotitekoisen barbecuekastikkeen makeutta ja happamuutta. Monet lisäävät hampurilaisiinsa aivan liian monia elementtejä ajatellen, että se parantaa makua, mutta totuus on, että kun on kyse hampurilaisista, vähemmän on enemmän. Luota tässä minuun.
AINEKSET
- 4 rasvareunuksetonta, savustettua fileepekoniviipaletta hienoksi pilkottuna
- Oliiviöljyä paistamiseen
- 1 banaanisalottisipuli kuorittuna ja hienoksi pilkottuna
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 500 g porsaan jauhelihaa
BARBECUEKASTIKE
- Oliiviöljyä paistamiseen
- 1 pieni sipuli kuorittuna ja hienoksi kuutioituna
- 2–3 valkosipulinkynttä hienoksi pilkottuna
- Merisuolaa ja vastajauhettua mustapippuria
- 1 rkl fariinisokeria
- 1 tl savustettua paprikajauhetta
- 1 rkl siideriviinietikkaa
- 2 tl worcesterkastiketta
- 6 rkl ketsuppia
TARJOILUUN
- Miniburger-sämpylöitä
- Pikkusalaatin lehtiä suikaloituna
- Savustettuja cheddarjuustoviipaleita (esimerkiksi omenapuun hakkeella savustettua)
- Tomaattiviipaleita
Valmistusohje
1. Tee ensin barbecuekastike. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää sipuli ja valkosipuli, hieman mausteita ja sokeri ja paista viisi minuuttia, kunnes sipulit ovat pehmentyneet. Sekoita joukkoon paprikajauhe. Kypsennä 10–15 minuuttia, kunnes sipuli alkaa karamellisoitua, lisää viinietikka ja anna viinietikan kiehua pois parin minuutin ajan. Lisää worcesterkastike ja ketsuppi, sekoita hyvin ja kypsennä kahdeksan minuuttia, kunnes kastike on redusoitunut juuri ja juuri juoksevaksi. Tarkista maku ja lisää mausteista tarvittaessa. Ota paistinpannu liedeltä ja laita syrjään.
2. Samaan aikaan, kun barbecuekastike redusoituu, aloita hampurilaislihan valmistelu. Paista pekonia öljytyllä paistinpannulla noin viisi minuuttia, kunnes se on lähes täysin kypsää. Lisää salottisipuli ja jatka paistamista viisi minuuttia, kunnes salottisipuli on pehmeää ja pekoni rapeaa. Sirottele sekaan savustettu paprikajauhe ja sekoita hyvin. Jatka kypsentämistä 1–2 minuuttia, ota pannu liedeltä ja valuta ylimääräinen rasva talouspaperiin.
3. Mausta jauheliha ja sekoita paistetun salottisipulin ja pekonin kanssa hyvin. Muotoile seoksesta golfpallon kokoisia pyöryköitä ja litistä ne pihveiksi.
4. Kuumenna isossa, paksupohjaisessa paistinpannussa hieman öljyä. Mausta pihvit ja paista niitä 1–2 minuuttia kummaltakin puolelta vallellen päälle paistolientä, kunnes ne ovat kauttaaltaan kypsiä ja saaneet väriä. Ota pannu liedeltä ja jätä pihvit lepäämään siihen. Laita jokaisen pihvin päälle juustoviipale ja anna niiden sulaa hieman.
5. Kerrosta pihvit minisämpylöihin yhdessä barbecuekastikkeen, salaatin ja tomaattiviipaleiden kanssa. Jäljelle jäänyt barbecuekastike säilyy jääkaapissa hyvin. Tarjoile heti.
Resepti on kirjasta Gordon Ramsay - Kokkauksen taito. (Readme.fi 2013)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku