Porsaanleike & limettivoi
Ainekset
- 500 g porsaan ulkofileetä
- n. 2 dl vehnäjauhoja
- 1-2 munaa
- tilkka kylmää vettä
- n. 2 dl korppujauhoja
- suolaa ja valkopippuria
- rypsiöljyä paistamiseen
Limettivoi
- 300 g voita
- 2 limettiä
- 1 pieni valkosipulinkynsi
- persiljaa
Valmistusohje
Poista ulkofileestä kalvot terävällä veitsellä. Leikkaa neljä pihviä ja nuiji ohuiksi leikkeiksi. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Riko munat lautaselle ja sekoita mukaan hieman vettä. Pyörittele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munissa ja lopuksi korppujauhoissa. Paista kypsäksi pannulla kuumassa rypsiöljyssä noin 2 min. per puoli.
Anna voin pehmetä huoneenlämmössä. Hienonna valkosipulinkynsi mukaan. Raasta voin joukkoon limetin kuoret ja purista mukaan mehu. Hienonna persilja ja lisää mukaan. Vatkaa maustevoi kevyeksi vaahdoksi. Pyöritä kelmun tai folion avulla pötköksi ja laita kylmään jähmettymään. Leikkaa voista nappi leikkeiden päälle. Tämä maustevoi sopii myös mainiosti paistetuille ja grillatuille kalaruoille.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka