Karitsankruunu ja béarnaisekastike
4:lle hengelle
- 1 karitsan ulkofilee luineen
- ½ ranskanleipä
- tilkka öljyä
- suolaa ja mustapippuria
- paistinarua
Béarnaisekastike
- ½ dl valkoviinietikkaa
- 1 ½ dl valkoviiniä
- 2 salottisipulia
- 5 valkopippuria
- rakuunan oksia
- 6 keltuaista
- 300 g voita
- ½ sitruuna
- tuoretta rakuunaa, timjamia ja persiljaa
Valmistusohje
Leikkaa ranskanleivästä kermaviilipurkin kokoinen pyöreä pala. Putsaa fileestä kalvot pois. Mausta karitsanfilee suolalla ja pippurilla. Paista nopeasti molemmin puolin fileeseen väriä kuumalla pannulla. Paahda myös leipäpala pannulla nopeasti. Kääri filee leivän ympärille kruunuksi. Leivän tehtävä on tukea fileetä, jotta se pysyy kruunun muotoisena. Sido kruunu paistinarulla kiinni ja paista uunissa 180°c:ssa noin 12 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja poista leipäpala sekä paistinaru. Tarjoile béarnaisekastikkeen kera.
Laita etikka, viini, pippuri, leikattu sipuli ja rakuunan oksat kattilaan. Keitä kunnes jäljellä on puolet. Siivilöi puhtaaseen kylmään kattilaan. Erottele kattilaan keltuaiset ja sulata voi toisessa kasarissa. Vatkaa keltuaisviini. Seosta vesihauteessa kunnes se on kuohkeaa ja paksua. Ota pois lämmöltä ja kaada huoneenlämpöinen sula voi joukkoon ohuena nauhana. Mausta lopuksi leikatuilla yrteillä ja sitruunanmehulla. Tarjoile välittömästi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Anun lohipiirakka
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka