Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Karitsankruunu ja béarnaisekastike

Julkaistu 18.02.2013 00:00

4:lle hengelle

  • 1 karitsan ulkofilee luineen
  • ½ ranskanleipä
  • tilkka öljyä
  • suolaa ja mustapippuria
  • paistinarua

Béarnaisekastike

  • ½ dl valkoviinietikkaa
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 2 salottisipulia
  • 5 valkopippuria
  • rakuunan oksia
  • 6 keltuaista
  • 300 g voita
  • ½ sitruuna
  • tuoretta rakuunaa, timjamia ja persiljaa

Valmistusohje

Leikkaa ranskanleivästä kermaviilipurkin kokoinen pyöreä pala. Putsaa fileestä kalvot pois. Mausta karitsanfilee suolalla ja pippurilla. Paista nopeasti molemmin puolin fileeseen väriä kuumalla pannulla. Paahda myös leipäpala pannulla nopeasti. Kääri filee leivän ympärille kruunuksi. Leivän tehtävä on tukea fileetä, jotta se pysyy kruunun muotoisena. Sido kruunu paistinarulla kiinni ja paista uunissa 180°c:ssa noin 12 minuuttia. Anna vetäytyä hetki ja poista leipäpala sekä paistinaru. Tarjoile béarnaisekastikkeen kera.

Laita etikka, viini, pippuri, leikattu sipuli ja rakuunan oksat kattilaan. Keitä kunnes jäljellä on puolet. Siivilöi puhtaaseen kylmään kattilaan. Erottele kattilaan keltuaiset ja sulata voi toisessa kasarissa. Vatkaa keltuaisviini. Seosta vesihauteessa kunnes se on kuohkeaa ja paksua. Ota pois lämmöltä ja kaada huoneenlämpöinen sula voi joukkoon ohuena nauhana. Mausta lopuksi leikatuilla yrteillä ja sitruunanmehulla. Tarjoile välittömästi.

Tuoreimmat aiheesta

Karitsaa