Munakoisovuoka melanzane ja tomaattikastike

4:lle hengelle

  • 2 keskikokoista munakoisoa
  • 1 kananmuna
  • 1-2 dl vehnäjauhoja
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 1 pieni sipuli
  • 3-4 mozzarellaa
  • 80 g parmesanraastetta
  • 2 prk tomaattimurskaa
  • 1 dl vettä
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Valmistusohje

Leikkaa munakoisot pitkittäin noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet talouspaperin tai leivinliinan päälle ja ripottele pinnalle hieman suolaa, joka poistaa munakoisojen kitkeryyden. Anna suolan vaikuttaa puolisen tuntia ja kuivaa sen jälkeen pinta kevyesti paperilla painellen. Pyöräytä viipaleet vehnäjauhoissa ja paista pannulla oliiviöljyssä kullanruskeiksi.

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota kattilassa tilkassa öljyä. Lisää tomaattimurska ja vesi. Anna hautua noin 30 minuuttia ja mausta suolalla sekä pippurilla. Leikkaa mozzarellat ohuiksi viipaleiksi.

Kokoa ruoka uunivuokaan. Kaada pohjalle ensin hieman tomaattikastiketta, lado päälle munakoisoviipaleita ja mozzarellaa. Ripottele väliin parmesanraastetta ja kananmunaa. Tee sama uudestaan kunnes vuoka on täynnä. Säästä loppu tomaattikastike tarjoilua varten. Päällimmäisen kerroksen tulee olla munakoisoa, jonka päälle ripotellaan loput parmesanraasteet.

Paista 170°c:ssa noin tunti. Anna hieman jäähtyä ja tarjoile pestokastikkeen ja rucolan kera.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!