Porsaanlihapata ananaksella
Porsaanliha ja ananas menevät padassa ”naimisiin”, kuten kokit sanovat. Niin hyvin maut nimittäin sopivat yhteen. Tarjoile jasmiiniriisin kera.
Neljälle
- 500 g luutonta porsaanlihaa
- 2 keltasipulia, lohkoina
- 1 ½ rkl vehnäjauhoja
- 2 dl lientä
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 3 tl vaaleaa dijonsinappia
- 1 dl kuohukermaa
- 1 prk ananaspaloja
- ½ dl hienonnettua persiljaa
- voita paistamiseen
Valmistusohje
1. Kuutioi lihat. Ruskista liha ja sipuli ja laita pataan. Puuteroi päälle jauhot, mausta ja lisää liemi.
2. Keitä hiljalleen 15 minuuttia. Lisää sinappi ja kerma ja keitä vielä 10 minuuttia.
3. Lisää ananas ja persilja. Tarjoile riisin kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku