Sianlihamakkarapata
Julkaistu
Keräkaali ja peruna ovat hyviä ja halpoja perusraaka-aineita, joita kannattaa pitää kotona. Elleivät kaikki perheessä syö lihaa, tarjoile makkara erikseen.
Neljälle
- 6 isoa perunaa
- n. 500 g keräkaalia
- 1 tl kuminansiemeniä
- 2 laakerinlehteä
- 2 dl portteria tai tummaa olutta
- 2 dl lientä
- n. 500 g sianlihamakkaraa
- 4 kokonaista maustepippuria
- suolaa
- ½ dl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi kaali ja lado vuorotellen perunoiden kanssa pataan. Mausta kerrosten välillä ja lisää laakerinlehti pataan.
2. Lisää portteri ja liemi, hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä.
3. Keitä sillä aikaa makkara kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä laakerinlehden ja pippurien kera. Viipaloi ja kääntele makkaranpalat pataan.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku