Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Sianlihamakkarapata

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Keräkaali ja peruna ovat hyviä ja halpoja perusraaka-aineita, joita kannattaa pitää kotona. Elleivät kaikki perheessä syö lihaa, tarjoile makkara erikseen.

Neljälle

  • 6 isoa perunaa
  • n. 500 g keräkaalia
  • 1 tl kuminansiemeniä
  • 2 laakerinlehteä
  • 2 dl portteria tai tummaa olutta
  • 2 dl lientä
  • n. 500 g sianlihamakkaraa
  • 4 kokonaista maustepippuria
  • suolaa
  • ½ dl hienonnettua persiljaa

Valmistusohje

1. Kuori ja viipaloi perunat. Suikaloi kaali ja lado vuorotellen perunoiden kanssa pataan. Mausta kerrosten välillä ja lisää laakerinlehti pataan.

2. Lisää portteri ja liemi, hauduta kunnes perunat ovat pehmeitä.

3. Keitä sillä aikaa makkara kypsäksi kevyesti suolatussa vedessä laakerinlehden ja pippurien kera. Viipaloi ja kääntele makkaranpalat pataan.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarapata