Porsaanpata tillikastikkeella
Tilliliha valmistetaan perinteisesti vasikasta tai lampaasta, mutta tässä kokki on uskaltanut uudistua ja valmistaa ruoan porsaanlihasta. Liha keitetään kokonaisena palana ja lisätään kastikkeeseen juuri ennen tarjoilua. Tämä on mainio ruokalaji, jos haluaa valmistaa ruoan etukäteen. Keitetyt perunat ovat oiva lisuke.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 800 g luutonta porsaanseläkettä
- 1 l vettä
- 1 ½ tl suolaa
- ½ tl jauhettua valkopippuria
Kastike
- keittoliemi
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl etikkaa
- 1 rkl sokeria
- 2 rkl hienonnettua tilliä
Valmistusohje
1. Laita lihapala kattilaan, kaada päälle niin paljon vettä että liha peittyy, lisää suola ja pippuri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä kannen alla 1 tunti. Nosta liha kattilasta ja siivilöi liemi.
2. Kastike: Hienonna tilli, sulata voi kattilassa, ota kattila liedeltä ja sekoita voisulaan jauhot. Laita kattila takaisin liedelle, lisää keittolientä vähän kerrallaan samalla sekoittaen. Keitä keskilämmöllä 5 minuuttia, mausta etikalla ja sokerilla.
3. Kuutioi liha ja sekoita kastikkeeseen. Kuumenna kiehuvaksi ja sekoita tilli mukaan juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"