Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Keitettyä lammasta tillikastikkeessa

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Lampaanliha on raikasta ja hienoa, ja sopii mainiosti tällaiseen kotiruokaan. Älä tee kastikkeesta liian kilttiä, siinä pitää olla makua. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja keitettyjen vihannesten, kuten sokeriherneiden ja porkkanoiden, kera.

Neljälle

  • 1 ½ kg lampaanrintaa
  • vettä + 1 rkl suolaa
  • 1 ½ l vettä
  • 1 ½ rkl suolaa
  • 5 kokonaista valkopippuria
  • varret 1 nipusta tilliä

Kastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl keittoliemestä
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • 1 ½ rkl etikkaa
  • 2 tl sokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • halutessasi, 1 munankeltuainen

Valmistusohje

1. Paloittele lammas sopivankokoisiksi annospaloiksi. Leikkaa tillistä varret, säästä ne. Hienonna loput tillistä. Laita lihat pataan ja peitä se vedellä, suolaa kevyesti. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta lihat padasta, huuhdo ne kylmällä vedellä ja tiskaa pata.

2. Laita lihat takaisin pataan. Kaada päälle uutta vettä, lisää suola, pippuri ja tillinvarret. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä kunnes lihat tuntuvat murealta, n. 1 tunti. Laita lihat tarjoilupataan ja pidä lämpimänä. Säästä keittoliemi.

3. Tillikastike: Paista jauhot voissa miedolla lämmöllä ilman että ne saavat väriä. Lisää siivilöity liemi. Keitä n. 5 minuuttia. Lisää kerma. Sekoita sokeri ja etikka, mausta keitto seoksella. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Anna kastikkeen poreilla muutama minuutti. Lisää hienonnettu tilli, kaada kastike lihojen päälle.

Tuoreimmat aiheesta

Lammasta