Keitettyä lammasta tillikastikkeessa
Lampaanliha on raikasta ja hienoa, ja sopii mainiosti tällaiseen kotiruokaan. Älä tee kastikkeesta liian kilttiä, siinä pitää olla makua. Tarjoile keitettyjen perunoiden ja keitettyjen vihannesten, kuten sokeriherneiden ja porkkanoiden, kera.
Neljälle
- 1 ½ kg lampaanrintaa
- vettä + 1 rkl suolaa
- 1 ½ l vettä
- 1 ½ rkl suolaa
- 5 kokonaista valkopippuria
- varret 1 nipusta tilliä
Kastike
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 5 dl keittoliemestä
- 2 rkl hienonnettua tilliä
- 1 ½ rkl etikkaa
- 2 tl sokeria
- 1 dl kuohukermaa
- halutessasi, 1 munankeltuainen
Valmistusohje
1. Paloittele lammas sopivankokoisiksi annospaloiksi. Leikkaa tillistä varret, säästä ne. Hienonna loput tillistä. Laita lihat pataan ja peitä se vedellä, suolaa kevyesti. Kuumenna kiehuvaksi. Nosta lihat padasta, huuhdo ne kylmällä vedellä ja tiskaa pata.
2. Laita lihat takaisin pataan. Kaada päälle uutta vettä, lisää suola, pippuri ja tillinvarret. Kuumenna kiehuvaksi, kuori vaahto huolellisesti. Anna kiehua hiljalleen miedolla lämmöllä kunnes lihat tuntuvat murealta, n. 1 tunti. Laita lihat tarjoilupataan ja pidä lämpimänä. Säästä keittoliemi.
3. Tillikastike: Paista jauhot voissa miedolla lämmöllä ilman että ne saavat väriä. Lisää siivilöity liemi. Keitä n. 5 minuuttia. Lisää kerma. Sekoita sokeri ja etikka, mausta keitto seoksella. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa. Anna kastikkeen poreilla muutama minuutti. Lisää hienonnettu tilli, kaada kastike lihojen päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka