Keitettyä lammasta pinaattikastikkeella
Avgolemono, pinaattikastike, on luultavasti kreikkalaisen keittiön yleisin kastike. Useimmiten se tarjoillaan, kuten tässä, lampaan kanssa. Keitetyt perunat tai riisi maistuvat hyvältä ruoan kanssa. Tämä on ruokalaji sinulle, joka pidät keittiössä näpertelystä.
- Ruokavalio: Gluteeniton
Kuudelle
- 800 g luutonta lampaanlihaa
- 1 keltasipuli
- 1 pieni porkkana
- 2 valkosipulinkynttä
- 1 laakerinlehti
- ½ sitruuna
- 1 dl jogurttia
- 2 kananmunaa
- 1 ½ tl perunajauhoja
- 250 g pakastettua, kokonaista pinaattia
- 1 ½ tl suolaa
- valkopippuria
Valmistusohje
1. Kuutioi liha 2 cm kokoisiksi paloiksi. Kuori ja hienonna porkkana, sipuli ja valkosipuli karkeasti. Kuumenna 2 litraa vettä kiehuvaksi. Lisää liha, alenna lämpöä ja anna poreilla. Keitä kannen alla 1 ¼ tunti.
2. Nosta lihat kattilasta. Siivilöi liemi, kaada se puhtaaseen kattilaan ja keitä kokoon kunnes jäljellä on 4 dl. Sekoita perunajauhot tilkkaan vettä. Vatkaa kananmuna ja perunajauhoseos kunnes seos on ilmavaa. Purista sitruunasta mehu, vatkaa se jogurttiin ja lisää 1 ½ dl lientä.
3. Ota liemikattila liedeltä. Kaada liemi munaseokseen vähän kerrallaan, samalla vatkaten. Anna poreilla hiljaa miedolla lämmöllä samalla vatkaten. Heti kun kastike alkaa paksuuntua, ota kattila liedeltä. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä pinaatti pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita lihat ja pinaatti, kaada kastike päälle.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka