Paistetut, keitetyt perunat
Valitse kiinteä perunalajike, äläkä paista liikaa kerralla.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 1 kg perunoita, kiinteää lajiketta
- 1 rkl voita
- suolaa ja jauhettua valkopippuria
- 2 rkl hienonnettua persiljaa
Valmistusohje
1. Keitä perunat juuri ja juuri kypsiksi, anna jäähtyä ja paloittele tasaiseksi paloiksi, ei liian isoiksi.
2. Ruskista voita, margariinia tai öljyä paistinpannussa. Laita perunoita (ei liikaa kerralla) pannuun ja paista kullanruskeiksi. Kääntele varoen, jotteivät ne rikkoonnu.
3. Mausta suolalla ja vastajauhetulla valkopippurilla, ripottele mielellään hieman hienonnettua persiljaa koristeeksi.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku