Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Prinsessakakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Jos haluat tehdä kaiken oikein helposti, voit ostaa kakkupohjan ja vaniljakreemin valmiina. Muuten valmistat ne ohjeemme mukaan. Osta valmis marsipaanikansi, jos haluat tehdä ammattimaisen vaikutelman.

Neljälle

  • 4 kananmunaa
  • 2 dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta
  • voita ja korppujauhoja vuokaan
  • 2 dl maitoa tai kermaa
  • 1 valmiiksi kaulittu marsipaanikansi
  • 1 valmis marsipaaniruusu
  • kakunkoristeita
  • tomusokeria

Vaniljakreemi

  • 2 dl maitoa tai kermaa
  • 2 munankeltuaista
  • 1 ½ rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • ½ vaniljatanko

Täyte

  • 4 dl kuohukermaa
  • 2 dl vadelmahilloa

Valmistusohje

1. Kakkupohja: Voitele ja jauhota vuoka. Vatkaa munat ja sokeri. Yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää munavaahtoon. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla 175 asteessa 40 minuuttia. Anna jäähtyä ja kumoa. Jaa kolmeen osaan.

2. Vaniljakreemi: Halkaise vaniljatanko ja keitä se maidossa sokerin kanssa. Käytä kattilaa ruostumattomasta teräksestä. Lisää munankeltuaiset ja perunajauhot. Vatkaa miedolla lämmöllä. Kreemi ei saa kiehua. Kun se paksuuntuu, se on valmis. Nosta vaniljatanko seoksesta ja jäähdytä.

3. Torttu: Vatkaa kerma. Sekoita puolet kermasta vaniljakreemin kanssa. Levitä vadelmahilloa yhdelle kakkupohjan osista. Levitä päälle vaniljakermaa. Laita päälle toinen kakkupohja, toista prosessi. Levitä loput kermasta päällimmäiseksi tasaiseksi kummuksi. Laita marsipaanikansi päälle. Ripottele päälle tomusokeria ennen tarjoilua, koristele kakunkoristeilla ja marsipaaniruusukkeella.

Tuoreimmat aiheesta

Täytekakku