Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Pähkinäinen mustikkatorttu

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Paras torttu syntyy tietenkin tuoreista mustikoista. Jos et pidä pähkinöistä, käytä tavallista sokerikakkua. Muista, että tortun pitää saada olla viileässä tunnin ennen tarjoilua. Näin varmistetaan hyytelön jähmettyminen.

Ainekset

  • 8-10 annosta

Torttupohja

  • 125 g voita
  • 1½ dl sokeria
  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl hasselpähkinärouhetta
  • 1½ dl vehnäjauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • voita ja korppujauhoja vuokaan

Vaniljakastike

  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 dl maitoa
  • 2 munankeltuaista
  • 1½ rkl perunajauhoja
  • 1 rkl sokeria
  • 2 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa

Koristeluun

  • 2 tl liivatejauhetta
  • 2 dl laimennettua appelsiinimehua
  • 3 dl mustikoita

Valmistusohje

1. Torttupohja: Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja vuoraa korppujauhoilla pyöreä kakkuvuoka, jossa on reikä keskellä. Vatkaa voi ja sokeri vaaleaksi ja kuohkeaksi. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita huolellisesti jokaisen munan lisäämisen välillä. Sekoita keskenään pähkinärouhe, jauhot ja leivinjauhe ja lisää seos taikinaan vähän kerrallaan. Kaada taikina vuokaan. Paista uunin alaosassa 30 minuutin ajan. Anna jäähtyä vuoassa ennen kuin kumoat torttupohjan irti.

2. Vaniljakastike: Kiehauta kerma, maito, sokeri ja vaniljasokeri ruostumattomassa kattilassa. Sekoita joukkoon keltuaiset ja perunajauho. Hauduta alhaisella lämmöllä samaan aikaan vatkaten. Kastike ei saa kiehua. Kun kastike alkaa saostua, se on valmis. Viilennä. Vispaa kerma ja sekoita vaniljakastikkeeseen.

3. Torttu: Aseta torttupohja torttuvadille. Täytä reikä vaniljakastikkeella. Muotoile siitä pienikupu. Koristele torttu mustikoin. Liuota liivatejauhe pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita appelsiinimehuun. Jäähdytä. Kaada hyytelö mustikoiden päälle. Anna tortun jäähtyä viileässä tunnin ajan.

Tuoreimmat aiheesta

Torttu