Norjalainen mantelikakku
Tämä mantelikakku tuoksuu ihanasti kardemummalle. Valmistukseen tarvitset irtopohjavuoan, jonka halkaisija on 24 cm. Kakku maistuu herkulliselta sellaisenaan, mutta voit tarjota sen myös jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.
- Ruokavalio: Kasvisruoka
Ainekset
- 10-12 palaa
Taikina
- 100 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl sokeria
- 1 keltuainen
- 2 rkl vettä
- 3 1/3 dl vehnäjauhoja
- 1 ½ tl leivinjauhetta
Täyte
- 150 g mantelijauhetta
- 2½ dl tomusokeria
- 1 appelsiinin raastettu kuori
- ½ tl vaniljasokeria
- 2 tl hienonnettua kardemummaa
- ½ tl leivinjauhetta
- 3 valkuaista
- 1 keltuainen
Valmistusohje
1. Taikina: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisä taikinaan. Painele vuokaan 2/3 taikinasta, niin että taikina nousee vuoan reunoille noin 2 cm:n verran. Pane vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.
2. Täyte. Sekoita mantelijauhe, tomusokeri, appelsiininkuori, vaniljasokeri, kardemumma ja leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto manteliseokseen varovasti nostellen.
3. kauli loput taikinasta ja leikkaa siitä taikinapyörällä noin sentin levyisiä nauhoja. Kaada manteli-valkuaisseos vuokaan ja asettele taikinanauhat ristikoksi täytteen päälle. Voitele nauhat keltuaisella. Kypsennä kakkua uunin alatasolla 40-50 minuuttia.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku