Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Norjalainen mantelikakku

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tämä mantelikakku tuoksuu ihanasti kardemummalle. Valmistukseen tarvitset irtopohjavuoan, jonka halkaisija on 24 cm. Kakku maistuu herkulliselta sellaisenaan, mutta voit tarjota sen myös jäätelön tai vaniljakastikkeen kera.

Ainekset

  • 10-12 palaa

Taikina

  • 100 g huoneenlämpöistä voita
  • 1 dl sokeria
  • 1 keltuainen
  • 2 rkl vettä
  • 3 1/3 dl vehnäjauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta

Täyte

  • 150 g mantelijauhetta
  • 2½ dl tomusokeria
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • ½ tl vaniljasokeria
  • 2 tl hienonnettua kardemummaa
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 3 valkuaista
  • 1 keltuainen

Valmistusohje

1. Taikina: Vaahdota voi ja sokeri. Lisää keltuainen ja vesi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisä taikinaan. Painele vuokaan 2/3 taikinasta, niin että taikina nousee vuoan reunoille noin 2 cm:n verran. Pane vuoka kylmään täytteen valmistamisen ajaksi. Kuumenna uuni 175 asteeseen.

2. Täyte. Sekoita mantelijauhe, tomusokeri, appelsiininkuori, vaniljasokeri, kardemumma ja leivinjauhe. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita valkuaisvaahto manteliseokseen varovasti nostellen.

3. kauli loput taikinasta ja leikkaa siitä taikinapyörällä noin sentin levyisiä nauhoja. Kaada manteli-valkuaisseos vuokaan ja asettele taikinanauhat ristikoksi täytteen päälle. Voitele nauhat keltuaisella. Kypsennä kakkua uunin alatasolla 40-50 minuuttia.

Tuoreimmat aiheesta

Kakku