Intialainen lammascurry
Curry tarkoittaa Intiassa pataruokaa, ei pelkästään maustetta. Jokaisella perheellä on oma muunnelmansa. Tässä yksi hyvinmaustettu lammascurry erilaisten lisäkkeiden kanssa. Hyvää ja hauskaa syödä sormin ystävät yhdessä.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 800 g lampaan patapaloja
- 2 sipulia silputtuna
- 2 valkosipulinkynttä silputtuna
- 2 rkl voita
- 1 pala kanelitankoa
- 2 tl currya
- ½ tl kajennepippuria
- 1 lihaliemikuutio
- 3 dl vettä
- 2 perunaa paloina
- 2-3 rkl kookosmaitoa
- suolaa
Valmistusohje
1. Kuullota sipuli- ja valkosipulisilppua sekä currya voissa padassa. Lisää kanelipala sekä kajenne ja suolaa kevyesti.
2. Kaada pataan vesi ja murenna joukkoon liemikuutio, kuumenna. Laita lihapalat mukaan pataan, keitä kypsiksi noin 50 minuuttia. Lisää perunat pataan, kun 20 minuuttia on kulunut. Ne saavat kiehua hieman rikki.
3. Mausta kookosmaidolla, kun pata on kypsää. Tarjoile riisin ja lisäkkeiden kanssa, esimerkiksi banaania, maapähkinöitä, kookosta, kurkkua, paprikaa ja rusinoita.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku