Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Lammascurrya ja pinaattia

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tätä ruokalajia kutsutaan kuivaksi intialaiseksi curryksi. Tällainen curry on Intiassa merkki taloudellisesta hyvinvoinnista: lihan määrän kanssa ei pihtailla. Lammas ja pinaatti muodostavat hienon yhdistelmän. Lisäksi curry on nopea ja helppo valmistaa. Tarjoa riisin kera.

4 annosta

  • 700-800 g lampaankyljyksiä
  • 250 pakastepinaattia
  • ½ sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 3 kypsää tomaattia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 tl kurkumaa
  • 4 dl vettä
  • ½ rkl suolaa
  • ½-1 dl ruokaöljyä
  • 1 tl garam masalaa

Valmistusohje

1. Sulata pinaatti ja purista pois neste. Leikkaa lampaanliha senttisiksi kuutioiksi, kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli ja leikkaa tomaatit senttisiksi paloiksi.

2. Pane liha, pinaatti, sipuli, valkosipuli ja tomaatit kattilaan ja mausta paprikalla ja kurkumalla. Lisää vesi ja suola ja keitä noin 15 minuutti, kunnes liha on mureaa.

3. Lisää öljy ja anna kiehua samalla sekoittaen, kunnes lähes kaikki neste on haihtunut pois ja pinaatti on vaaleanruskeaa. Lisää garam masala, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tuoreimmat aiheesta

Lammascurry