Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Punainen nakkikeitto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Vauhtia perinteiseen soppaan punaviinietikalla!

4 annosta

  • 1 sipuli
  • pala (200 g) valkokaalia
  • 2 (300 g) punajuurta
  • 1 rkl rypsiöljyä
  • 1 l vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1 laakerinlehti
  • 2 perunaa
  • 250 g nakkeja
  • 1 maustekurkku
  • 2 rkl Rajamäen Punaviinietikkaa
  • 1 tl timjamia
  • suolaa

Valmistusohje

Reseptin tarjoaa:

Hienonna sipuli, suikaloi kaali ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi. Kuullota aineksia hetki öljyssä ja lisää vesi, kasvisliemikuutio sekä laakerinlehti.

Keitä 10–15 minuuttia, eli kunnes kaali on pehmennyt. Kuutioi perunat ja lisää ne keittoon.

Keitä kunnes perunakuutiot ovat kypsiä. Paloittele nakit, kuutioi maustekurkku ja lisää ainekset keittoon. Mausta punaviinietikalla, timjamilla ja tarvittaessa suolalla.

Tarjoa kuumana tuoreen leivän kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Makkarakeitto