1. Kalttaa ja pieni tomaatit. Kuori ja silppua sipuli. Suikaloi kaali. Kuori punajuuret ja leikkaa 3 millin suikaleiksi. Leikkaa kinkku ja naudanliha kuutioiksi ja makkara viipaleiksi. Sido persiljanoksat ja laakerinlehti kimpuksi.
2. Kuumenna voi isossa padassa ja kuullota sipulisilppu sekoittaen. Lisää punajuurisuikaleet, viinietikka, sokeri, tomaatit ja 1 tl suolaa. Pyöräytä muutama kierros mustapippuria myllystä. Kaada joukkoon 5 dl lihaliemestä ja hauduta keittoa kannella peitettynä 50 minuuttia.
3. Lisää loput lihaliemestä ja sekoita mukaan kaalisuikaleet, liha ja makkarat sekä maustekimppu. Keitä hiljaa 30 minuuttia kansi raollaan, jotta kaunis väri tulee esiin. Jos pidät kannen kiinni, keitosta tulee punaruskeaa. Tarjoile keitto koristeltuna persiljasilpulla ja ohessa smetanaa tai muuta hapankermaa.