Punaiset keitetyt päärynät
Jos haluat päärynöihin vielä enemmän väriä, voit fuskata ja lisää keittoliemeen hieman punaista elintarvikeväriä. Tee se siinä tapauksessa juuri ennen kuin lisäät päärynät.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 4 kiinteää päärynää
- 5 dl vettä
- 2 ½ dl kidesokeria
- muutama tippa punaista elintarvikeväriä
- ½ sitruuna
- 2 tl kuivattua minttua
Valmistusohje
1. Sekoita vesi ja sokeri, kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti ilman kantta, kunnes liemi hieman sakenee. Lisää punaviini ja keitä ilman kantta. Huuhtele ja pese sitruuna hyvin, leikkaa kuoresta ohuita suikaleita terävällä veitsellä. Purista sitruunasta mehu. Lisää sitruunankuori, sitruunamehu ja minttu liemeen.
2. Kuori päärynät, mutta jätä varret paikalleen. Leikkaa pohjista ohuet viipaleet, niin että päärynät pysyvät pystyssä. Laita päärynät kattilaan ja keitä niitä punaviiniliemessä 10-15 minuuttia, kypsyydestä riippuen. Kokeile tikulla, että päärynät ovat lähes pehmeitä. Ota kattila liedeltä ja anna päärynöiden jäähtyä liemessä.
3. Nosta päärynät kattilasta ja laita ne kulhoon. Keitä lientä kokoon kuumalla liedellä ilman kantta, kunnes saat paksun, sakean sokeriliemen. Anna jäähtyä ja kaada liemi päärynöille. Tarjoile kevyesti vatkatun kerman kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"