Punaiset raasteherkut
Joulun tuhtien ruokien rinnalla on mukava tarjota raikkaita kasvilisukkeita. Käytä punajuuriraasteeseen tuoreita punajuuria.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Kasvisruoka
Ainekset
- 6 annosta
Punajuuriraaste
- 1 iso, tuore punajuuri
- 2 dl ruokajogurttia
- 1 valkosipulinkynsi
- suolaa ja mustapippuria
Kaali-porkkanaraaste
- 1/3 punakaalia
- 1/3 keräkaalia
- 1/3 porkkanaa
- hieman majoneesia
- hieman kermaviiliä
- suolaa ja mustapippuria
Valmistusohje
1. Punajuuriraaste: Kuori punajuuri ja raaste se karkeaksi raasteeksi. Voit heruttaa suolan avulla liian nesteen samalla tavalla kuin kurkusta tai munakoisosta. Sekoita punajuuriraaste ja ruokajogurtti, purista joukkoon valkosipulinkynsi ja mausta suolalla ja mustapippurilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
3. Kaali-porkkanaraaste: Raasta punakaali, keräkaali ja porkkana yleiskoneen raastinterällä. Kaada raasteen päälle tilkka kiehuvaa vettä niin, että kasvikset pehmenevät hieman. Kaada vesi pois ja purista raaste kuivaksi. Sekoita majoneesi ja kermaviili. Käytä kermaviiliä ja majoneesia säästeliäästi, sillä kastike on erittäin riittoisaa. Sekoita kastike raasteen joukkoon. Kastiketta tulee olla vain sen verran, että se sitoo raasteen kokoon. Mausta suolalla ja vastajauhetulla mustapippurilla. Nosta hetkeksi jääkaappiin ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa