Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Kolme kylmää kesäkastiketta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mitä olisi ruoka ilman kastiketta? Maukas kastike kruunaa ruoan. Grillijuhlissa pöytään kannattaa kattaa useampiakin kastikkeita, joista vieraat voivat valita mieleisensä. Ruokaa odotellessa kylmiin kastikkeisiin on myös mukava dippailla leipää.

Ainekset

  • 4 annosta

Yrttikastike

  • 1 dl majoneesia
  • 1 dl kermaviiliä
  • 2 rkl kurkkusalaattia
  • 1 hienonnettua kaprista
  • 2 rkl hienonnettua ruohosipulia

Fetajuustokastike

  • 100 g fetajuustoa
  • 2 dl ranskankermaa
  • 2 rkl hienonnettua punasipulia
  • suolaa ja pippuria

Aiolikastike

  • 5 valkosipulinkynttä
  • 2 munankeltuaista
  • 2 1/4 dl ruokaöljyä
  • 1/4 tl suolaa
  • ½ tl sitruunamehua

Valmistusohje

1. Yrttikastike: Sekoita majoneesi ja kermaviili. Lisää kurkkusalaatti sekä hienonnettu kapris ja ruohosipuli. Vinkki: Voit korvata ruohosipulin muilla tuoreilla yrteillä maun ja sesongin mukaan.

2. Fetajuustokastike: Kuori ja hienonna punasipuli, jätä hieman koristeeksi. Soseuta fetajuusto haarukalla, sekoita joukkoon ranskankerma, hienonnettu sipuli, suola ja pippuri. Koristele punasipulilla.

3. Aiolikastike: Kuori valkosipulinkynnet ja hienonna huhmareessa. Pane hienonnetut valkosipulinkynnet kulhoon ja sekoita joukkoon munankeltuaiset. Lisää öljy ensin tipoittain ja lopuksi ohenna nauhana. Vatkaa voimakkaasti, kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja sitruunamehulla.

Tuoreimmat aiheesta

Gluteeniton