Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Ohra-punajuurisalaatti

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Ohraryynit ovat vanhaa kotiruokaa, jotka ovat taas päässeet muotiin tähtikokkien ansiosta. Ne sopivat hyvin salaattiin punajuurten kera.

Neljälle

  • 4 punajuurta
  • suolaa ja vettä

Ohraryynisalaatti

  • 2 dl keitettyjä ohraryynejä
  • 1+2 rkl oliiviöljyä
  • ½ tl juustokuminan siemeniä
  • suolaa ja jauhettua mustapippuria
  • 2 tl hienonnettua persiljaa

Tarjoiluun

  • karkeasti raastettua parmesaania

Valmistusohje

1. Harjaa punajuuret huolellisesti, laita ne kattilaan ja kaada päälle vettä, niin että ne peittyvät. Suolaa ja kuumenna kiehuvaksi. Alenna lämpöä ja hauduta punajuuria kannen alla 20-30 minuuttia.

2. Kuori ja hienonna sipuli. Paista ohraryynejä ja sipulia juustokuminan kanssa. Mausta suolalla, pippurilla ja persiljalla.

3. Kokeile tikulla, että punajuuret ovat täysin pehmeitä. Nosta ne vedestä, anna jäähtyä hetki, mutta painele pois kuoret, kun ne ovat vielä lämpimiä. Lohko punajuuret ja kaada päälle oliiviöljyä, joka värjäytyy kauniin punaiseksi. Asettele lautasille ohraryynisalaatin kanssa, tarjoile parmesaanin kera.

Tuoreimmat aiheesta

Punajuurisalaatti