Punaiset kalkkunapyörykät
Punaisen värin pyörykät saavat punajuuresta. 6 annosta (1 annos=4 pyörykkää).
- Ruokavalio: Kevyt, Laktoositon
Ainekset
- 1 sipuli
- 2 kynttä valkosipulia
- 100 g herkkusieniä
- 1 punajuuri
- 3 tl rypsiöljyä
- 2 rkl tuoretta persiljaa
- 400 g kalkkunan jauhelihaa
- 1 kananmuna
- 0.75 dl ruiskorppujauhoa
- 1.5 tl ruokasuolaa
- 0.25 tl mustapippuria
Valmistusohje
Toimi näin:
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Kuori ja hienonna sipulit hyvin hienoksi. Puhdista ja hienonna myös herkkusienet.
Keitä punajuuri kypsäksi ja tai käytä vakuumiin pakattuja esikeitettyjä punajuuria. (Kuori ja) raasta.
Kuullota kasviksia öljyssä pannulla pehmeäksi. Hienonna joukkoon persilja, sekoita. Anna jäähtyä.
Sekoita jauheliha, korppujauhot, kananmuna, mausteet ja kasvisseos keskenään tasaiseksi massaksi.
Muotoile pyöryköiksi kostutetuin sormin. Kypsennä uunin keskitasolla noin 25 minuuttia.
Yksi annos= 4 pyörykkää
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa