Punasipulikeitto ja juustomunakas

Tyypillinen ranskalainen sipulikeitto, jossa on kierrettä! Tässä perinteinen ranskalainen sipulisoppa on keitetty punaviinin kera. Seudusta riippuen keittoon käytetään erilaisia viinejä. Eräin paikoin soppaan lisätään jopa tilkka konjakkia. Tarjoile mahtavan sipulikeiton kanssa palanen parmesaanijuusto-omelettia.

Neljälle

  • 400 g keltasipulia
  • 400 g punasipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 3 rkl voita
  • 1 l vihanneslientä
  • 3 dl punaviiniä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 maustemitta mustapippuria
  • 1 tl kuivattua timjamia

Juustomunakas

  • 4 munaa
  • 1 dl kermaa
  • suolaa ja valkopippuria
  • voita vuokaan
  • 1 dl parmesaaniraastetta

Valmistusohje

1. Kuori sipulit ja valkosipulinkynnet. Leikkaa sipulit ohuiksi renkaiksi ja valkosipuli viipaleiksi. Sulata voi keittopadassa ja paista sipuleita, kunnes ne ovat kullanruskeita ja viininpunaisia.

2. Kaada sipuleille vihannesliemi, lisää laakerinlehti, pippuri ja timjami. Kuumenna kiehuvaksi ja anna sitten poreilla hiljaa tunti.

3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Vatkaa yhteen kerma ja munat suolan ja pippurin kanssa. Voitele uunivuoka ja kaada seos siihen. Paista munakasta uunissa 15 minuuttia tai kunnes se on hyytynyt ja saanut kauniin värin. Ota omeletti uunista ja ripottele päälle parmesaaniraaste kun se on vielä kuuma. Leikkaa munakas kolmioiksi terävällä veitsellä ja tarjoile keiton ohessa.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.