Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Tilliliha lampaasta

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Tillikastikkeessa on hienostunut hapanimelä maku. kastikkeen pohjana on lihan keitinliemi. Jos haluat lähes kirkkaan kastikkeen, jätä kastike saostamatta keltuaisella ja kermalla.

4 annosta

  • 1,2 kg lampaanpaistia
  • 1 sipuli
  • 1 porkkana
  • 1 pala juuriselleriä
  • 1 laakerinlehti
  • 1 oksa timjamia
  • 1 nippu tuoretta tilliä
  • 3 rkl ruokaetikkaa (3%)
  • 1 tl sokeria
  • 1 dl kuohukermaa
  • 1 munankeltuainen
  • 1 rkl vehnäjauhoja
  • 1 rkl voita
  • suolaa
  • pippuria

Tarjoiluun

  • keitettyä perunaa
  • vihersalaattia

Valmistusohje

1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana ja juuriselleri. Irrota tilli varsista ja hienonna se. Leikkaa liha tasakokoisiksi paloiksi ja nosta lihapalat ja luut kattilaan kiehuvaan veteen. Lisää sipuli, porkkana, selleri, laakerinlehti, tillinvarret ja timjami ja anna hautua, kunnes liha on kypsää (noin 40 minuuttia. Nosta liha kattilasta ja pidä se lämpimänä.

2. Siivilöi keitinliemi. Sulata voi, sekoita joukkoon jauhot ja lisää 5 dl lientä, vähän kerrallaan. Keitä 4-5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, etikalla ja sokerilla. Nosta kastikekattila levyltä ja sekoita siihen kerma, keltuainen ja tillisilppu.

3. Lisää liha kastikkeeseen. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.

Tuoreimmat aiheesta

Lampaanpaisti