Tilliliha lampaasta
Tillikastikkeessa on hienostunut hapanimelä maku. kastikkeen pohjana on lihan keitinliemi. Jos haluat lähes kirkkaan kastikkeen, jätä kastike saostamatta keltuaisella ja kermalla.
4 annosta
- 1,2 kg lampaanpaistia
- 1 sipuli
- 1 porkkana
- 1 pala juuriselleriä
- 1 laakerinlehti
- 1 oksa timjamia
- 1 nippu tuoretta tilliä
- 3 rkl ruokaetikkaa (3%)
- 1 tl sokeria
- 1 dl kuohukermaa
- 1 munankeltuainen
- 1 rkl vehnäjauhoja
- 1 rkl voita
- suolaa
- pippuria
Tarjoiluun
- keitettyä perunaa
- vihersalaattia
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli. Kuori ja kuutioi porkkana ja juuriselleri. Irrota tilli varsista ja hienonna se. Leikkaa liha tasakokoisiksi paloiksi ja nosta lihapalat ja luut kattilaan kiehuvaan veteen. Lisää sipuli, porkkana, selleri, laakerinlehti, tillinvarret ja timjami ja anna hautua, kunnes liha on kypsää (noin 40 minuuttia. Nosta liha kattilasta ja pidä se lämpimänä.
2. Siivilöi keitinliemi. Sulata voi, sekoita joukkoon jauhot ja lisää 5 dl lientä, vähän kerrallaan. Keitä 4-5 minuuttia. Mausta suolalla, pippurilla, etikalla ja sokerilla. Nosta kastikekattila levyltä ja sekoita siihen kerma, keltuainen ja tillisilppu.
3. Lisää liha kastikkeeseen. Tarjoile keitettyjen perunoiden kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku