Juurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen kera
Tässä on syksyyn ja talveen sopiva, nopeasti valmistuva ruoka. Jos sinulla ei ole kastikkeenjäämiä pakkasessa, käytä puolivalmistetta. Sama pätee perunakuutioihin, nopeaan päivälliseen on monia hyviä oikoteitä!
- Ruokavalio: Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
Juurespyttipannu
- 4 normaalikokoista perunaa
- 1 porkkana
- 1 pieni pala juuriselleriä
- 1 keltasipuli
- ½ purjo
- 4 rkl neutraalia öljyä
- 1 tl yrttisuolaa
- 1 maustemitta jauhettua valkopippuria
Liha
- 500 g kassleria
Kastike
- 1 rkl oliiviöljyä
- 4 salottisipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 2 ½ dl punaviiniä
- 4 dl vettä
- 2 rkl sokeria
- 2 rkl vasikanfondia
- ½ rkl balsamiviinietikkaa
- 1 tl maizenaa
Valmistusohje
1. Kuori ja puhdista vihannekset ja juurekset, kuutioi tasasuuriksi paloiksi. Paista sipuli ja purjo, laita sivuun. Paista perunat, porkkana ja selleri pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Lisää sipuli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla, anna kaiken lämmetä tasaisesti.
2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljyä ja paista sipulit tummanruskeiksi.
3. Lisää punaviini, vesi, sokeri, vasikanfondi ja viinietikka.
4. Keitä kokoon kunnes puolet nesteestä on jäljellä, siivilöi.
5. Sekoita maizena kylmään vesitilkkaan ja suurusta siivilöity kastike.
6. Viipaloi kassler ja paista viipaleet voissa.
7. Tarjoile kassler kastikkeen ja juurespyttipannun kera. Koristele tuoreella timjamilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku