Juurespyttipannu kasslerin ja punaviinikastikkeen kera

Tässä on syksyyn ja talveen sopiva, nopeasti valmistuva ruoka. Jos sinulla ei ole kastikkeenjäämiä pakkasessa, käytä puolivalmistetta. Sama pätee perunakuutioihin, nopeaan päivälliseen on monia hyviä oikoteitä!

Ainekset

  • Neljälle

Juurespyttipannu

  • 4 normaalikokoista perunaa
  • 1 porkkana
  • 1 pieni pala juuriselleriä
  • 1 keltasipuli
  • ½ purjo
  • 4 rkl neutraalia öljyä
  • 1 tl yrttisuolaa
  • 1 maustemitta jauhettua valkopippuria

Liha

  • 500 g kassleria

Kastike

  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 salottisipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 ½ dl punaviiniä
  • 4 dl vettä
  • 2 rkl sokeria
  • 2 rkl vasikanfondia
  • ½ rkl balsamiviinietikkaa
  • 1 tl maizenaa

Valmistusohje

1. Kuori ja puhdista vihannekset ja juurekset, kuutioi tasasuuriksi paloiksi. Paista sipuli ja purjo, laita sivuun. Paista perunat, porkkana ja selleri pehmeiksi, noin 10 minuuttia. Lisää sipuli ja purjo. Mausta suolalla ja pippurilla, anna kaiken lämmetä tasaisesti.

2. Kuori ja hienonna salottisipuli ja valkosipuli. Kuumenna paistinpannussa oliiviöljyä ja paista sipulit tummanruskeiksi.

3. Lisää punaviini, vesi, sokeri, vasikanfondi ja viinietikka.

4. Keitä kokoon kunnes puolet nesteestä on jäljellä, siivilöi.

5. Sekoita maizena kylmään vesitilkkaan ja suurusta siivilöity kastike.

6. Viipaloi kassler ja paista viipaleet voissa.

7. Tarjoile kassler kastikkeen ja juurespyttipannun kera. Koristele tuoreella timjamilla.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.