Tuoreita mansikoita à la Romanoff
Klassinen mansikkajälkiruoka on saanut nimensä Venäjän viimeiseltä tsaarisuvulta. Ruhtinaallinen herkku tämä onkin ja kaiken lisäksi yksinkertainen valmistaa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 hengelle
- 1 - 1 1/2 l mansikoita
- 1 dl sitruslikööriä
- 1 dl appelsiinimehua
- appelsiininkuorisuikaleita
- mintun- tai sitruunamelissanlehtiä
Valmistusohje
1. Huuhdo mansikat, poista kannat ja puolita marjat. Aseta puolikkaat annosmaljoihin. Sekoita likööri sekä tuoremehu ja kaada mansikoiden päälle. Anna vetäytyä noin tunti jääkaapissa.
2. Koristele annnokset appelsiininkuorisuikaleilla ja mintunlehdillä tai sitruunamelissalla ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku