Mansikkagranité

Granité viilentää ihanasti kuumana kesäpäivänä tai raikastaa suun ruokien välillä, kun tarjoilet viittä tai useampaa ruokalajia.

Neljälle

  • 5 dl tuoreita mansikoita
  • 2 rkl raakaruokosokeria
  • 2 tl puristettua sitruunamehua
  • ½ dl grappaa

Valmistusohje

1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Soseuta ne sokerin, sitruunamehun ja grappan kanssa.

2. Laita sose vuokaan, peitä muovikelmulla ja laita pakastimeen 5 tunniksi. Sekoita haarukalla puolen tunnin välein. Laita tarjoilulasit pakastimeen 30 minuuttia ennen tarjoilua.

3. Raaputa granité vuoasta haarukalla ja tarjoile kylmistä laseista heti.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!