Mansikkagranité
Granité viilentää ihanasti kuumana kesäpäivänä tai raikastaa suun ruokien välillä, kun tarjoilet viittä tai useampaa ruokalajia.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon, Kasvisruoka
Neljälle
- 5 dl tuoreita mansikoita
- 2 rkl raakaruokosokeria
- 2 tl puristettua sitruunamehua
- ½ dl grappaa
Valmistusohje
1. Huuhtele ja perkaa mansikat. Soseuta ne sokerin, sitruunamehun ja grappan kanssa.
2. Laita sose vuokaan, peitä muovikelmulla ja laita pakastimeen 5 tunniksi. Sekoita haarukalla puolen tunnin välein. Laita tarjoilulasit pakastimeen 30 minuuttia ennen tarjoilua.
3. Raaputa granité vuoasta haarukalla ja tarjoile kylmistä laseista heti.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"