Tuoreet mansikat ranskankerman kera
Makeat mansikat ja hapan ranskankerma ovat maistuva yhdistelmä. Tässä ohjeessa ranskankerma on pursotettu marjojen päälle, mutta voit tarjota sen myös erillisessä kulhossa.
- Ruokavalio: Kevyt, Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
4 annosta
- 1½ litraa mansikoita
- 1 rkl tomusokeria
- 2 dl ranskankermaa
- ½ dl kuohukermaa
Valmistusohje
1. Soseuta kolmannes mansikoista ja 1 rkl tomusokeria tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Jos marjat ovat makeita, vähennä sokerin määrää. Viipaloi loput mansikat.
2. Reunusta lautaset mansikkakastikkeella ja asettele viipaloidut mansikat keskelle. Sekoita kerma ranskankermaan pienissä erissä ja pursota annosten päälle juuri ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa