Tuoreet mansikat ranskankerman kera

Makeat mansikat ja hapan ranskankerma ovat maistuva yhdistelmä. Tässä ohjeessa ranskankerma on pursotettu marjojen päälle, mutta voit tarjota sen myös erillisessä kulhossa.

4 annosta

  • 1½ litraa mansikoita
  • 1 rkl tomusokeria
  • 2 dl ranskankermaa
  • ½ dl kuohukermaa

Valmistusohje

1. Soseuta kolmannes mansikoista ja 1 rkl tomusokeria tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Jos marjat ovat makeita, vähennä sokerin määrää. Viipaloi loput mansikat.

2. Reunusta lautaset mansikkakastikkeella ja asettele viipaloidut mansikat keskelle. Sekoita kerma ranskankermaan pienissä erissä ja pursota annosten päälle juuri ennen tarjoilua.

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!