Puolukkapäärynät
Entisajan sunnuntaipäivällisten jälkiruokaklassikko, puolukkapäärynät maistuvat tänäkin päivänä. Ne tarvitsevat kuitenkin viikon, jotta niiden maku on parhaimmillaan.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Kasvisruoka
Neljälle
- 10 päärynää kantoineen
- 1 kg tuoreita puolukoita
- 600 g sokeria
- 4 dl vettä
- 1 kanelitanko
Tarjoiluun
- kermavaahtoa
Valmistusohje
1. Perkaa ja huuhtele puolukat. Survo ne käsipelillä tai soseuta monitoimikoneella tai tehosekoittimella erissä. Kiehauta vesi, lisää sokeri ja kanelitanko sekä puolukkasurvos. Keitä 10-15 minuuttia. Kuori vaahto keittämisen aikana.
2. Huuhdo ja kuori päärynät ja raaputa varovasti kannat puhtaiksi. Laita päärynät kattilaan puolukkasoseeseen. Keitä kymmenisen minuuttia, kunnes päärynät ovat pehmeitä. Kokeile tikulla.
3. Ota päärynät kattilasta ja lado ne ruukkuun tai lasipurkkiin jäähtymään. Siivilöi mielellään puolukkasose, mutta ei välttämättä. Kaada sose päärynöiden päälle, niin että ne peittyvät. Pidä kylmässä vähintään viikko ennen tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka