Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Säilötyt päärynät

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Päärynöistä muodostuu yleensä keitettäessä runsaasti nestettä, mutta tarvittaessa voit lisätä tilkan vettä. Tämä on vanha ja ihana resepti, jossa viinietikka takaa päärynöiden säilyvyyden viileässä kuukausiksi.

Ainekset

  • 3-4 purkillista
  • 5 kg päärynöitä
  • 2 dl (runsas) punaviinietikkaa
  • 1 kg hienoa sokeria
  • 1 pala tuoretta inkivääriä

Tarjoiluun

  • kermavaahtoa tai jäätelöä

Valmistusohje

1. Kuori päärynät, mutta pidä ne kokonaisina, säilytä siis kanta ja sisus. Lado päärynät suureen kattilaan, lisää viinietikka ja sokeri ja anna sulaa hyvin alhaisella lämmöllä. Ellei päärynöistä muodostu riittävästi nestettä, lisää tilkka vettä.

2. Viipaloi inkivääripala ohuelti ja lisää siivut kattilaan. Kiehuta hiljalleen, kunnes päärynät tuntuvat pehmeiltä. Tämä vie yleensä 45-60 minuuttia riippuen päärynöiden koosta.

3. Puhdista ja desinfioi (keittämällä tai uunissa) lasipurkit kansineen, pidä ne kuumina ja täytä ne varovasti kuumilla päärynöillä ja liemellä. Jäähdytä ja säilytä viileässä (jääkaappilämpötilassa). Tarjoile jälkiruokana kermavaahdon tai jäätelön kera.

Tuoreimmat aiheesta

Päärynät