Puolukkasorbetti
Voit valmistaa raikkaan jälkiruoan tuoreista tai pakastepuolukoista. Ruokalusikallinen votkaa korostaa sorbetin täyteläistä makua.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Gluteeniton, Laktoositon
6 annosta
- 1 kg pakastepuolukoita
- 1 sitruuna
- 2 dl sokeria
- 4 + 2 dl vettä
- (1 rkl votkaa)
Valmistusohje
1. Keitä liemi sokerista ja neljästä desilitrasta vettä. Keitä miedolla lämmöllä viisi minuuttia ja anna jäähtyä. Purista sitruunasta mehu. Hienonna puolukat tehosekoittimessa. Voit myös survoa puolukat haarukalla tai perunanuijalla ja jatkaa sekoittamista sähkövatkaimella.
2. Lisää kaksi desilitraa vettä ja jatka sekoittamista. Sekoita joukkoon sokeriliemi ja puolet sitruunamehusta. Lisää tässä vaiheessa votka.
3. Anna sorbetin jähmettyä pakastimessa noin 2-3 tuntia, sekoita tai vatkaa muutamia kertoja jähmettymisen aikana. Vatkaa valmis sorbetti tasaiseksi tehosekoittimessa. Pane takaisin pakastimeen odottamaan tarjoilua.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Henri Alénin italialainen tonnikala-papusalaatti eli insalata fagioli e tonno
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"