Tämän helpon sorbetin voit valmistaa niin tuoreista kuin purkkihedelmistäkin. Jos sinulla on jäätelökone, lopputuloksesta tulee täydellistä, mutta tavallisessa pakastimessa pakastetusta sorbetistakin tulee loistavaa.

Ainekset

  • Neljälle
  • 2 kypsää mangoa à 300 g
  • 2 dl vettä
  • 2 dl sokeria
  • 2 rkl puristettua sitruunamehua

Valmistusohje

1. Kaada sokeri ja vesi kattilaan. Keitä kokoon liemeksi n. 5 minuuttia.

2. Kuori mangot ja lohko ne. Laita hedelmäliha tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita muusiksi. Lisää sokeriliemi ja mausta sitruunamehulla.

3. Laita hedelmäseos kulhoon ja laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi. Vatkaa massaa muutaman kerran pakastamisen aikana, jottei siihen muodostu jääkristalleja.

Tuoreimmat aiheesta

Sorbetti