Mangosorbetti
Tämän helpon sorbetin voit valmistaa niin tuoreista kuin purkkihedelmistäkin. Jos sinulla on jäätelökone, lopputuloksesta tulee täydellistä, mutta tavallisessa pakastimessa pakastetusta sorbetistakin tulee loistavaa.
- Ruokavalio: Gluteeniton, Laktoositon
Ainekset
- Neljälle
- 2 kypsää mangoa à 300 g
- 2 dl vettä
- 2 dl sokeria
- 2 rkl puristettua sitruunamehua
Valmistusohje
1. Kaada sokeri ja vesi kattilaan. Keitä kokoon liemeksi n. 5 minuuttia.
2. Kuori mangot ja lohko ne. Laita hedelmäliha tehosekoittimeen tai monitoimikoneeseen ja sekoita muusiksi. Lisää sokeriliemi ja mausta sitruunamehulla.
3. Laita hedelmäseos kulhoon ja laita pakastimeen vähintään 5 tunniksi. Vatkaa massaa muutaman kerran pakastamisen aikana, jottei siihen muodostu jääkristalleja.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Kaalilaatikko – Pirjon paras resepti, johon sinäkin rakastut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kaalilaatikko Kari Aihisen tapaan eli "päivitetty kaalilaatikko"
-
Mokkapalamutakakku