Makuja-sivujen kansikuva
Makuja

Mustaherukkavaahto

Julkaistu 18.02.2013 00:00

Mustaherukkavaahto on täydellisen aterian loppusilaus.

6 annosta

  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 31/2 dl maitoa
  • 2 rkl ohrakasta
  • 100 g mustaherukoita
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 3/4 dl sokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna 2 dl maitoa ja ohrakas koko ajan sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia. Vatkaa kiisseliä vaahdoksi parin minuutin ajan.

Kuumenna 1 dl maitoa kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatelehdet siihen. Lisää liivatelehtiseos kiisseliin vatkaten. Jatka vatkaamista muutama minuutti.

Sekoita vaahdon joukkoon soseutetut mustaherukat, sokeri ja suola. Jaa vaahto annosmaljoihin ja koristele.

Tuoreimmat aiheesta

Vaahto