Mustaherukkavaahto

Mustaherukkavaahto on täydellisen aterian loppusilaus.

6 annosta

  • 4 kpl liivatelehtiä
  • 31/2 dl maitoa
  • 2 rkl ohrakasta
  • 100 g mustaherukoita
  • 1 tl vanilliinisokeria
  • 3/4 dl sokeria
  • ripaus suolaa

Valmistusohje

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Kuumenna 2 dl maitoa ja ohrakas koko ajan sekoittaen ja anna kiehua pari minuuttia. Vatkaa kiisseliä vaahdoksi parin minuutin ajan.

Kuumenna 1 dl maitoa kiehuvaksi ja sulata liotetut liivatelehdet siihen. Lisää liivatelehtiseos kiisseliin vatkaten. Jatka vatkaamista muutama minuutti.

Sekoita vaahdon joukkoon soseutetut mustaherukat, sokeri ja suola. Jaa vaahto annosmaljoihin ja koristele.

Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
    MasterChef Suomi

    MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.