Lakkaparfait on makoisan illallisen oivallinen päätös. Jos pöydässä on lapsia, voi liköörin jättää pois ja korvata laimentamattomalla mehulla. Varaa valmisteluissasi aikaa pakastumiselle.

5 annosta

  • 3 munankeltuaista
  • 2 rkl sokeria
  • 2½ dl kuohukermaa
  • 150 g lakkahilloa
  • 8 cl lakkalikööriä

Koristeluun

  • tuoreitta viikunoita
  • ananaskirsikoita
  • mansikoita

Valmistusohje

1. Sekoita keltuaiset ja sokeri kulhossa. Pane kulho vesihauteeseen ja lämmitä. Vatkaa taikinaa kunnes lämpötila kohoaa 50 asteeseen. Kun taikina alkaa saostua, ota kulho pois vesihauteesta, mutta jatka vatkaamista. Vatkaa, kunnes taikina on hieman jäähtynyt ja sen koostumus on hieno ja tasainen.

2. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi. Lisää varovasti munataikinan joukkoon lakkahillo, likööri ja vatkattu kerma. Täytä annosvuoat taikinalla ja pane pakkaseen.

3. Käytä vuokia ennen tarjoilua lämpimässä vedessä, silloin parfait irtoaa helpoiten. Koristele hedelmillä ja marjoilla.

Tuoreimmat aiheesta

Jäädyke