Pustapaisti
Tämä paisti valmistetaan unkarilaista gulassia ajatellen, josta nimi pohjautuu. Sipuli, paprika ja kumina maustavat lihan, perunapyree on maukas lisuke, samoin muutama maukas säilykekurkku.
- Ruokavalio: Kananmunaton
Neljälle
- 1 naudanpaisti, n. 1 kg
- 2 keltasipulia
- 2 vihreä paprika
- 1 punainen paprika
- 1 keltainen paprika
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl tomaattipyreetä
- ½ sitruuna
- 1 rkl paprikajauhetta
- ½ tl murskattua kuminaa
- 1 tl meiramia
- 5 dl lientä
- 3 rkl voita
Valmistusohje
1. Kuori ja hienonna sipuli, paprika ja valkosipuli. Murskaa kumina morttelissa. Kuori sitruunankuoren keltainen osa perunankuorimaveitsellä, mieluiten vain muutamana, kokonaisena palana.
2. Paista sipulia voissa muutama minuutti ilman että se saa väriä. Lisää paprika, sekoita ja paista muutama minuutti. Lisää tomaattipyree, valkosipuli, paprikajauhe, kumina, meirami, sitruunankuori ja ½ tl suolaa, jauha viimeiseksi mukaan valkopippuria myllystä. Kaada päälle liemi, anna porista kannen alla vähintään 15 minuuttia.
3. Ruskista paisti ja anna sille hieno paistopinta joka puolelta pannussa. Laita sitten paisti paprikaseokseen. Pistä paksuimpaan kohtaan paistolämpömittari. Jos haluat paistin olevan sisältä vaaleanpunainen, se on valmis, kun sisälämpötila on 70 astetta. Jos haluat sen läpikypsäksi, odota 75 asteeseen. Nosta paisti padasta ja pidä se lämpimänä alumiinifoliossa. Nosta sitruunankuori kastikkeesta. Anna kastikkeen kiehua kokoon hieman paksummaksi. Viipaloi paisti ja tarjoile kastikkeen kera.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka