Mainos

Pyöreä vuohenjuusto-tomaattipiirakka

Leivo kaunis piirakka tomaatilla ja sokeriherneenpaloilla.

Ainekset

  • n. 25-30 cm:n pyöreä piirakkavuoka

Pohja

  • 1 kpl Myllyn Paras Pyöreä Piirakkataikina, suolainen (380 g)

Täyte

  • 150 g emmental-tyyppistä juustoraastetta
  • 2 munaa
  • 1 dl kermaviiliä
  • 100 g vuohenjuusto- tai tomaattipohjaista tuorejuustoa (tai vuohenjuusto-tomaatti)
  • 1 tl roseepippuria
  • 1 rasia minitomaatteja tai tomaatteja viipaleina
  • 200 g vuohenjuustoa
  • 100 g sokeriherneenpalkoja tms. vihreää

Valmistusohje

Käytä pohjaksi valmista pyöreää piirakkataikinaa, joka on leivottu pehmeillä rasvoilla (rypsiöljyllä).

Vuohenjuusto tuo makua, mutta jos et pidä siitä, voit käyttää vaikka mieleistäsi tuorejuustoa tai sinihomejuustoa.

Levitä taikina pyöreän piirakkavuoan pohjalle ja reunoille tasaisesti. Sekoita juustoraaste, munat, kermaviili, tuorejuusto ja pippurit ja levitä seos piirakalle. Asettele päälle kauniisti minitomaatit ja vuohenjuusto siivuina sekä sokeriherneet. Paista 200-asteisen uunin alimmalla tasolla n. 30 min kauniin väriseksi. Vuoan koko eli piirakan paksuus vaikuttaa paistoaikaan, mitä pienempi vuoka, sitä pidempi paistoaika.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
    Kaappaus keittiössä

    Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!