Pyreestä valmistettu tomaattikastike
Tomaattikastike sopii lähes ruokaan kuin ruokaan. Tämä vehnäjauhoilla suurustettu kastike maistuu erityisesti liha-, kala-, ja kasvisruokien kumppanina.
- Ruokavalio: Kananmunaton, Kasvisruoka
4 annosta
- 2 rkl voita
- 2 rkl vehnäjauhoja
- 1 dl tomaattipyreetä
- 5 dl kasvislientä
Valmistusohje
1. Sulata voi kattilassa. Ota kattila levyltä ja sekoita voisulaan jauhot.
2. Siirrä kattila takaisin levylle ja kaada joukkoon kasvisliemi vähän kerrallaan. Mausta tomaattipyreellä, suolalla ja pippurilla.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Lohta toscanalaiseen tapaan – Hanna Sumarin vartissa valmistuva hittiruoka
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Mokkapalamutakakku yhdistää kaksi kahvipöydän herkkua
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Mokkapalamutakakku
-
Piparijäätelö
-
Anun lohipiirakka
-
Kurpitsapiirakka
-
Vappu Pimiän saaristolaisleipä